Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Η κρίση χτυπά 350.000 νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν εγκαίρως τους λογαριασμούς τούς κάθε χρόνο και τους κόβεται το ρεύμα



Διαστάσεις επιδημίας παίρνουν οι φωτιές σε σπίτια που δεν έχουν ρεύμα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό σε διάστημα μίας εβδομάδας. Ένα κερί έμελλε να είναι η αιτία να χαθεί ολόκληρο το νοικοκυριό μιας οικογένειας στην Κάτω Τούμπα από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ.


Ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα έγιναν στάχτη μέσα 35 λεπτά (18:45 με 19:25). Μια γυναίκα 40 - 50 ετών άναψε ένα κερί για φωτισμό όπως είπε στους Πυροσβέστες με αποτέλεσμα να λαμπαδιάσει το διαμέρισμα της που βρίσκεται σε 4ο όροφο πολυκατοικίας στην Κάτω Τούμπα.
Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα thesstoday.gr, στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα με 12 άνδρες. Και σε αυτή τη περίπτωση όπως είπε η ένοικος στους Πυροσβέστες, η οποία κατάφερε να βγει από το διαμέρισμα και να καλέσει σε βοήθεια, δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα καθώς ήταν κομμένο.
Όπως προκύπτει από στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» η ΔΕΗ έχει κάνει έως σήμερα 1 εκατ. διακανονισμούς για απλήρωτους λογαριασμούς.
Σε ότι αφορά τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση, 350.000 νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν εγκαίρως τους λογαριασμούς τούς κάθε χρόνο και τους κόβεται το ρεύμα. Μόλις 210.000 από τους καταναλωτές αυτούς επανασυνδέονται, δηλαδή 140.000 είτε δεν επιδιώκουν να αποκτήσουν και πάλι ρεύμα (πρόκειται για κλειστά καταστήματα,ξενοίκιαστα σπίτια, κλειστά εξοχικά) είτε δεν τα καταφέρνουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου