Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Στην Ενότητα η Δύναμη, στην Αριστερά η Ελπίδα


Εκτός από τον καπιταλισμό υπάρχει και η μοναξιά σύντροφοι.


Του Τάκη Τσαντήλα

Ας παραμερίσουμε αυτά που δήθεν μας χωρίζουν. Ας κοιτάξουμε αυτά που μας ενώνουν. Τα κόμματα δεν είναι σκοπός, δεν είναι αυτοσκοπός. Μέσον είναι για το καλό της πατρίδας μας, της κοινωνίας, των συμπολιτών μας.

Ό,τι είναι καλό για το λαό είναι καλό και για το κόμμα (για τα κόμματα) όπως έλεγε και ο Άρης Βελουχιώτης. Ας σταματήσουμε λοιπόν να πέφτουμε στην παγίδα που κάποιοι στήνουν έντεχνα για να διχάσουν τους συμπολίτες μας. Το θέμα μας είναι η φτώχεια και η ομίχλη που μας έχει πνίξει ανάσες και όνειρα.
Κοιτάξτε γύρω σας. Παντού ερείπια. Πρόσωπα χλωμιασμένα, ρυτιδιασμένα, γερασμένα, καταθλιπτικά. Πρόσωπα με έντονα τα χαρακτηριστικά της απογοήτευσης, του «πώς θα τα βγάλω πέρα», του «πώς θα ταΐσω τα παιδιά μου». Έχουν αυτοκτονήσει – δολοφονηθεί – άνθρωποι, έχουν διαλυθεί οικογένειες, έχουν εξοβελιστεί όνειρα.
Έχουμε ξεχάσει πώς είναι να γελάς, να χαίρεσαι, να ερωτεύεσαι, να ταξιδεύεις. Όπου κι αν κοιτάξουμε η Ελλάδα μάς πληγώνει. Παντού ικέτες, επαίτες, λουκέτα, συντρίμμια ονείρων και ζωών. Η φτώχεια έχει απλωθεί παντού σαν πανούκλα.
Δείτε καλά. Παντού συσσίτια, λες και βρισκόμαστε σε κατοχή και σε πόλεμο. Βιώνουμε την βαρβαρότητα σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Οικονομική, κοινωνική, πολιτική, πολιτιστική. Κι αυτή η βαρβαρότητα δεν μας είναι άγνωστη. Τη ξέρουμε καλά. Έχει όνομα, κατοικία, υπογραφή. Έχει τόνο, ύφος, χρώμα. Ένα χρώμα αποκρουστικό και κατασκότεινο.
Μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους κι αμέτοχους. Και γι’ αυτό προσπαθούν να μας εκβιάσουν, παραπλανήσουν, ενοχοποιήσουν, χειραγωγήσουν. Όσο εμείς τους το επιτρέπουμε τόσο αυτοί συνεχίζουν. Κι άλλο, κι άλλο κι άλλο. Γιατί οι αγορές και το κεφάλαιο είναι σαν τους βρικόλακες.Τρέφονται κι ηδονίζονται με αίμα, με το αίμα μας.
Μόνο το φως φοβούνται οι βρικόλακες. Το φως της ζωής, της ενότητας, της εξέγερσης, της ανά(σ)τασης. Δείτε γύρω σας. Ξημερώνει. Ώρα να απαλλαγούμε για τα καλά από τα πολιτικά βαμπίρ που μας πνίγουν ανάσες, όνειρα, ζωές.

Ούτε βήμα πίσω.
Στην ενότητα η δύναμη, στην Αριστερά η ελπίδα.
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.

Θα νικήσουμε..
Από το 19ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικου Λόγων Παίγνια στην σελίδα Πλατεία

_________________
http://sioualtec.blogspot.gr/2013/04/blog-post-1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου