Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Είναι ολοφάνερο, πως ο Σαμαράς θα είναι τρις χειρότερος από τον Παπανδρέου. Είναι αδίστακτος.


Ένα βρώμικο κόλπο

Είναι ολοφάνερο, πως ο Σαμαράς θα είναι τρις χειρότερος από τον Παπαν-δρέου. Είναι αδίστακτος. Όχι μόνο δε θα κάνει καμιά διαπραγμάτευση, αλλά έχει σκοπό να εφαρμόσει τα πιο σκληρά και εξοντωτικά μέτρα που πάρθηκαν ποτέ.
Για να πετύχει την πιστή εφαρμογή του προδοτικού Μνημονίου και να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στην πρωθυπουργική καρέκλα θα βάλει σε εφαρμογή ένα σχέδιο τρομοκράτησης και προπαγάνδας, το οποίο θα έχει στόχο ολόκληρη την Αριστερά.
Τα κανάλια, πιστά φερέφωνα της εγκληματικής τρόικας, θα μεταδίδουν απίστευτα ψέματα για τα στελέχη του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, τους Αναρχικούς κλπ. Η αλήθεια των όσων λέγονται δε θα έχει καμία απολύτως σημασία για τους δοσίλογους. Γι αυτούς, θα αρκεί η εντύπωση που θα κάνουν αυτά που λένε, ο αποπροσανατολισμός από τα μέτρα χρεοκοπίας και ξεπουλήματος.
Τόσο τα στελέχη του ΚΚΕ, όσο και ο ΣΎΡΙΖΑ θα πρέπει να περιμένουν πρωτοφανείς προσωπικές και άνανδρες επιθέσεις από site, εφημερίδες, κανάλια, υπό την καθοδήγηση του επικινδύνου κομπλεξικού.
Οι συλλήψεις και οι επιθέσεις σε Αναρχικούς, Αγανακτισμένους κ.ά. θα ενταθούν. Ψεύτικες κατηγορίες χωρίς στοιχεία, θα αξιοποιούνται επικοινωνιακά, ώστε να δημιουργήσουν σύγχυση και να μειώσουν την αντίσταση. Φυσικά οι φασίστες της Χρυσής Αυγής θα έχουν και αυτοί ρόλο.
Η καπιταλιστική επίθεση έχει πλέον στόχο τόσο τη δημόσια περιουσία όσο και την αναδιανομή περιουσιακών στοιχείων των οικονομικά ασθενέστερων. Αυτό σημαίνει, ότι με τα μετρά αυτά, θα ξεπουληθούν τόσο η περιουσία του Ελληνικού Λαού (ΔΕΚΟ, λιμάνια, φυσικοί πόροι, νησιά κλπ), όσο και τα σπίτια, αγροκτήματα, εκείνων που δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα χαράτσια.
Με πρόσχημα τη φοροδιαφυγή, θα βάλουν χέρι στην μικρή ακίνητη περιουσία των μισθωτών και των συνταξιούχων. Για να αμβλύνουν τις αντιδράσεις θα εξαπολύουν τη λάσπη προς τους πολιτικούς τους αντιπάλους.
Οι νέες μειώσεις των εισοδημάτων θα δημιουργήσουν εντονότερη ύφεση. Ο στρατός από εξαθλιωμένους σκλάβους, είναι ήδη στη διάθεση των πολυεθνικών, μεγάλων αφεντικών, όπου νόμιμα, χωρίς κανένα απολύτως εργασιακό δικαίωμα, δουλεύουν τζάμπα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.
Το μέλλον εξαρτάται από μας. Η ενότητα της Αριστερά τώρα είναι απόλυτη αναγκαιότητα. Υπάρχουν διαφωνίες ουσιαστικές. Σεβαστές απόλυτα. Υπάρχει όμως και μια γενικευμένη επίθεση από πολλές μεριές, η οποία θα πρέπει να απαντηθεί.
Το ζήτημα είναι, ότι κάθε μέρα που περνάει, ο λαός μας όχι μόνο θα υποφέρει περισσότερο, αλλά και οι συνθήκες επανάκαμψης της οικονομίας γίνονται δυσκολότερες. Αυτό συμβαίνει, γιατί υπάρχει μια συνεχής οικονομική αιμορραγία προς τα άδικα τοκογλυφικά δάνεια, όπου τεράστια χρηματικά ποσά καταλήγουν στις τσέπες ξένων κυρίων αρπακτικών. Χρήματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για υποδομές στην υγεία, την παιδεία, για επενδύσεις κλπ. 
Η ένταση των αγώνων και η σκληρή αντιπαράθεση με τις μαριονέτες του ΔΝΤ και της ΕΕ είναι η μοναδική εγγύηση, ότι τα σχέδια τους δεν θα υλοποιηθούν. Ο Σαμαράς πρέπει να πέσει όσο το δυνατόν ταχύτερα, για να μην κάνει μεγαλύτερη ζημιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου