Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Προτεραιότητα μας ο λαός και όχι οι πιστωτές

Τσίπρας: Προτεραιότητα μας ο λαός και όχι οι πιστωτές

Ψήφο διακυβέρνησης και όχι απλώς διαμαρτυρίας, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου, τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της παράταξης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σήμερα επισκέπτεται τους νομούς Γρεβενών και Πέλλας.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Εργατικό Κέντρο Γρεβενών, ο κ. Τσίπρας επέμεινε στην πρόταση για κοινή κάθοδο των δυνάμεων της Αριστεράς στις μονοεδρικές περιφέρειες και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους υπογράμμισε:
«Εμείς δεν μπορούμε, δεν θα έπρεπε και δεν θα το κάνουμε, να υποσχεθούμε ότι έχουμε το μαγικό ραβδί, να πούμε όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, πριν από τις εκλογές του 2009, «λεφτά υπάρχουν», εννοώντας στις τσέπες των χαμηλόμισθών, για να τους τα πάρει, και να δώσουμε υποσχέσεις που δεν θα τηρήσουμε. Ένα πράγμα, όμως, υποσχόμαστε: ότι με εμάς στη διακυβέρνηση του τόπου δεν θα δίνουμε προτεραιότητα στους πιστωτές και στους τοκογλύφους, αλλά στις ανάγκες, τις άμεσες, της κοινωνίας και της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας.
Με εμάς και με την Αριστερά στη διακυβέρνηση του τόπου δεν θα μείνει σπίτι χωρίς ρεύμα και χωρίς θέρμανση, δεν θα μείνει άρρωστος χωρίς αξιοπρεπή περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία, δεν θα υπάρξει άνεργος δίχως αξιοπρεπές επίδομα, δεν θα υπάρχουν πια παιδιά που θα πηγαίνουν το πρωί στο σχολείο και θα είναι νηστικά».
Όπως δημοσιεύει το protothema.gr, σε ερώτηση για την υπόθεση του κ. Τσοχατζόπουλουαπάντησε ότι αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου ενός σάπιου πολιτικού συστήματος και σημείωσε: «Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου ενός σάπιου πολιτικού συστήματος, που οικοδόμησαν στη χώρα μας τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν επί 37 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν λειτουργούσε μόνος του, δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι οι ευθύνες είναι συλλογικές και διαχρονικές. Γνωρίζουμε ότι οι αποφάσεις στο ΚΥΣΕΑ ελήφθησαν συλλογικά τότε από την κυβέρνηση Σημίτη».
Το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων των Γρεβενών και το απόγευμα θα επισκεφθεί τον νομό Πέλλας, όπου στις 8 το βράδυ θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στον κεντρικό πεζόδρομο της Έδεσσας.

__________________________________________________________

http://www.tsantiri.gr/politiki/tsipras-protereotita-mas-o-laos-ke-ochi-i-pistotes.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου