Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών σε ΤΡΙΤΟΜΗ ΕΚΔΟΣΗ







Αποτελεί την πληρέστερη καταγραφή στην Ελλάδα, του χώρου των Γραφικών Τεχνών, της Οπτικής επικοινωνίας και της Συσκευασίας. Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1987 και έκτοτε εκδίδεται σε 13.500 αντίτυπα κάθε δύο χρόνια.

ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Στον Α΄ τόμο, οι επιχειρήσεις που προσφέρουν μηχανήματα, υλικά, χαρτί, διάφορα εκτυπώσιμα υλικά. και υπηρεσίες στους παραγωγούς του χώρου. Στον Β΄ τόμο, οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την παραγωγή (προεκτύπωση, εκτύπωση, διαφήμιση, επεξεργασία, εκδόσεις, συσκευασία, επιγραφές και διαφημιστικές κατασκευές, σωματεία, σχολές κ.α.). Ο Γ΄ τόμος περιλαμβάνει την Ψηφιακή Τεχνολογία (μηχανήματα, υλικά, αναλώσιμα, ψηφιακές εκτυπώσεις και ψηφιακές εκτυπώσεις εντύπων, ψηφιακή φωτογραφία, ψηφιακές κάμερες, φωτοτυπικά κέντρα, ηλεκτρονικές εκδόσεις, multimedia εφαρμογές, υπηρεσίες Διαδικτύου). Διατίθεται δωρεάν στις συμπεριλαμβανόμενες επιχειρήσεις και σε επιχειρήσεις που έχουν άμεσο ή έμμεσο ενδιαφέρον για τις γραφικές τέχνες, την οπτική επικοινωνία και τη συσκευασία, καθώς και σε δημόσιους οργανισμούς, τράπεζες κ.λ.π.
Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, από το 1987, έχει καταξιωθεί ως ο πλέον έγκυρος και αξιόπιστος οδηγός για τις γραφικές τέχνες, την οπτική επικοινωνία και τη συσκευασία. Αποτελεί πια αναντικατάστατο εργαλείο επικοινωνίας, ενημέρωσης, εύρεσης συνεργασιών και πωλήσεων.
Η ΥΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Η ποιότητα, η ποσότητα και η ταξινόμηση της ύλης, καθώς και οι άνθρωποι του Βιβλίου Γραφικών Τεχνών είναι τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, έναντι οποιασ-δήποτε άλλης σχετικής έκδοσης.
Η ποιότητα, η ποσότητα και η ακρίβεια των πληροφοριών του Βιβλίου Γραφικών Τεχνών (οι 12.240 καταχωρημένες εταιρίες επιβεβαιώνονται τηλεφωνικά τουλάχιστον μία φορά κάθε χρόνο, ως προς τα στοιχεία τους, τις δραστηριότητες και τις ειδικεύσεις τους) αλλά και η κατανομή της ύλης του (κατά κλάδο, ειδικότητα, ειδικεύσεις κλπ) το καθιστούν εύχρηστο εργαλείο ενημέρωσης, εύρεσης συνεργατών, επικοινωνίας και πωλήσεων.
Οι άνθρωποι του «Βιβλίου» γνωρίζουν καλά τον κλάδο , προέρχονται από αυτόν, βιώνουν τις εξελίξεις (τεχνολογικές κ.α.), γνωρίζουν «από μέσα» τις ανάγκες του για ενημέρωση και επικοινωνία.

http://www.bookofgraphicarts.gr/Newsletter/bga/graphica2011/bga-graphica.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου